EXAMINATION OF MASTER DISSERTATIONS
M. Ed., Hellenic Open University
- Vitsa, Stavroula (2018). Ρητορική και Κριτική Γλωσσική Επίγνωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Η περίπτωση των αγώνων επιχειρηματολογίας-αντιλογίας.
- Petropoulou, Georgia (2018). Ο Κριτικός Γραμματισμός στα Σχολικά Εγχειρίδια της Ν. Γλώσσας της Α’ Γυμνασίου. Συνάφεια των σχολικών εγχειριδίων και του αναλυτικού προγράμματος σπουδών υπό το πρίσμα του κριτικού γραμματισμού.
- Anifantis, Andreas (2019). Γλωσσικές προκαταλήψεις και φύλο: Μια πιλοτική διερεύνηση του κριτικού γραμματισμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
- Aristodimou, Antonia (2019). Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις της έμφυλης ταυτότητας σε κείμενα μαζικής κουλτούρας για παιδιά: Συγκριτική μελέτη των κινηματογραφικών ταινιών «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (2017) και «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (1991).
- Ioannidou, Aikaterini (2019). Συνδυάζοντας τον Κριτικό Γραμματισμό με τον Κριτικό Σχεδιασμό για την κριτική συνειδητοποίηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
- Margariti, Kyriaki (2019). Θεωρία επιχειρηματολογίας και διδασκαλία στο Λύκειο.
- Papadopoulou, Eleni (2019). Οπτική αναπαράσταση των δύο φύλων στο εγχειρίδιο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.
- Mandrali, Eirini (2020). Η γλώσσα των νέων σε τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα. Μια κοινωνιογλωσσολογική έρευνα.
- Tsanaka, Eleni (2020). Η αξιοποίηση της μητρικής γλώσσας του μαθητικού πληθυσμού με μεταναστευτικό υπόβαθρο στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας: απόψεις και πρακτικές αξιοποίησης από εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης της πόλης της Λάρισας.
MA in Current Trends in Linguistics for Teachers, Hellenic Open University
- Sekertzi, Metaxia (2020). Η μεταναστευτική ταυτότητα στον λόγο της μαζικής κουλτούρας: Αναπαραστάσεις της και διδακτικές προτάσεις στο πλαίσιο του κριτικού γραμματισμού.
- Papadaki, Amalia (2020). Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης: Διδακτικές εφαρμογές για την ανάπτυξη των παραγωγικών δεξιοτήτων μαθητών/τριών Δημοτικού στο πλαίσιο της Παιδαγωγικής των Πολυγραμματισμών.
- Kaltsoni, Marina (2020). Η Γλωσσική Ποικιλότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Διδακτικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Κριτικής Γλωσσικής Επίγνωσης των μαθητών/τριών.
- Papadopoulos, Ioannis (2020). Ο Πολιτικός Λόγος στο Twitter: Μία διδακτική πρόταση.
- Stasinou, Antonia (2020). Ο σχολικός εκφοβισμός σε αφηγηματικά κείμενα: Κριτική Ανάλυση Λόγου και διδακτική πρόταση στο πλαίσιο Κριτικού Γραμματισμού.
- Venetou, Despoina Synodi (2020). Κριτικός γραμματισμός και διδακτική πρόταση: Η περίπτωση της Φωτιάς στο Μάτι.
- Manta, Styliani (2020). Ειδησεογραφικός λόγος για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα: Κριτική ανάλυση λόγου και διδακτική πρόταση.
- Mitsika, Evgenia (2020). Εκμάθηση ελληνικών σε πρόσφυγες: Κριτική ανάλυση ειδησεογραφικού λόγου και διδακτική πρόταση στο πλαίσιο των πολυγραμματισμών.
- Kasimi, Panagiota (2020). Αναπαραστάσεις κοινωνιογλωσσικής ασυμβατότητας στον νεανικό λόγο. Παραδείγματα από τηλεοπτικές-μυθοπλαστικές σειρές: Διδακτική πρόταση σύμφωνα με το μοντέλο των πολυγραμματισμών.
- Kalkanis, Nikolaos (2021). Αναπαραστάσεις του φύλου σε κείμενα μαζικής κουλτούρας για παιδιά. Μια διδακτική αξιοποίηση με σκοπό την ανάπτυξη του Κριτικού Γραμματισμού σε παιδιά της Β΄Δημοτικού.
- Mamali, Dimitra (2021). Το ανδρικό πρότυπο στις διαφημίσεις: Ανάλυση και συμπεράσματα με βάση την Κριτική Ανάλυση Λόγου και διδακτική πρόταση κριτικού γραμματισμού.
- Poulou, Christiana (2021). Η Street art στο αστικό τοπίο της Πάτρας: Πολυτροπική ανάλυση και κριτική διδακτική αξιοποίηση.
- Sotiraki, Maria (2021). Οπτικός γραμματισμός και λογοτεχνικό βιβλίο στην πρωτοσχολική ηλικία: Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.
- Giannoulas, Konstantinos (2021). Κριτική Ανάλυση Λόγου σε πολιτικές διαφημίσεις του 2019 και διδακτική πρόταση στην Ε’ Δημοτικού.
- Ropotou, Eleni (2021). Γλωσσική ποικιλότητα: Αναπαράστασή της σε τηλεοπτική σειρά (8 λέξεις) και Διδακτική πρόταση στο πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού.
- Galanopoulou, Eleni (2022). Αναπαραστάσεις των ρόλων των δύο φύλων σε παιδικά κλασικά παραμύθια: Κριτική Ανάλυση Λόγου και Κριτικός Γραμματισμός στην Α΄ Δημοτικού.
- Giannakodima, Kassandra (2022). Η κατασκευή ταυτοτήτων μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές: Aνάλυση και διδακτικές προτάσεις στα πλαίσια των πολυγραμματισμών.
- Giannopoulou, Vasiliki (2022). Έμφυλα στερεότυπα στα κείμενα μαζικής κουλτούρας. Συγκρότηση μιας πρότασης κριτικού γραμματισμού.
- Giannakopoulos, Manos (2022). Κριτική Ανάλυση Λόγου άρθρων που σχετίζονται με την απεργία των εργατών της Cosco και διδακτική τους αξιοποίηση για την ενίσχυση του κριτικού γραμματισμού μαθητών της Β’ Λυκείου.
- Kapogianni, Maria (2022). Ο σχεδιασμός του νοήματος στα οπτικά κείμενα του σχολικού εγχειριδίου της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου.
- Kostouli, Theokli (2022). Αναπαράσταση της «γλώσσας των νέων» διαχρονικά στον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό λόγο και προτάσεις για εκπαιδευτική αξιοποίησή της.
- Rigopoulou, Eleni (2023). Διερεύνηση της ύπαρξης, ή μη, έμφυλων ταυτοτήτων και στερεότυπων φύλου. Σχεδιασμός ενός προγράμματος Κριτικού Γραμματισμού σε παιδιά Ε' και Στ' Δημοτικού που φοιτούν σε κέντρο Ειδική Αγωγής.
- Mavridou, Eleni (2023). Οι αναπαραστάσεις της γυναίκας στις τηλεοπτικές διαφημίσεις: Κριτική ανάλυση λόγου και διδακτική πρόταση στο πλαίσιο των Πολυγραμματισμών.
MA in Educational Studies: Teaching Modern Greek, University of Western Macedonia, Greece
- Maridou, Styliani (2023). Οι γλωσσικές αναπαραστάσεις των φύλων στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά.
- Mike, Konstantina (2023). Κριτική και συγκριτική θεώρηση του νέου Προγράμματος Σπουδών (2021) της Νεοελληνικής Γλώσσας για το Γυμνάσιο με το ισχύον Πρόγραμμα (2003).
- Semertzidou, Christina (2023). Η χρήση της γλωσσικής ποικιλότητας για την κατασκευή έμφυλων ταυτοτήτων στο διαφημιστικό λόγο. Κριτική ανάλυση και διδακτικές προτάσεις στο πλαίσιο του μοντέλου των πολυγραμματισμών.